Vitesse en NEC delen punten na vermakelijke derby

26 januari 2014, 14:29   Bijgewerkt: 26 januari 2014, 14:37

Een heerlijk voetbalgevecht in Arnhem is geëindigd in een gelijkspel. Vitesse en NEC bezorgden de aanwezige aanhang een fantastische derby met strijd, combinaties en doelpunten. Eindstand: 1-1.

Het was goed om te zien dat zowel Vitesse als NEC vanaf minuut één duidelijk wilde gaan voetballen in Arnhem. Beide ploegen verstopten zich niet en zochten naar combinaties en ruimte voorin. Vooral Vitesse liet meteen van zich horen: Renato Ibarra stelde linksback Kevin Conboy veelvoudig op de proef en was een paar keer gevaarlijk. Verder probeerde Christoph Hemlein het aan de andere kant via een volley, maar de hoek was bijna onmogelijk. Opvallend was dat NEC in de eerste helft meer kansen creëerde dan de thuisploeg.

Na de pauze kreeg Vitesse meer en meer moeite met de grote rivaal uit Nijmegen. Ook al speelde NEC beweeglijk en strijdvol, de thuisploeg had het vooral aan zichzelf te danken. Er ontstond veel balverlies, met name in de passing, en de ploeg in het rood-groen-zwart profiteerde daar van. Het gevaarlijkste moment was echter van Jan-Arie van der Heijden: hij raakte een voorzet van Hemlein volledig verkeerd, waarna de bal met effect tegen de paal rolde. Vitesse kwam zo nu en dan goed weg, NEC deed zichzelf tekort.

In de slotfase was de spanning voelbaar. Het was een afwachtend schaakspel. Beide ploegen leken bang te zijn {image[293295][right-half][]}voor een late tegentreffer, maar Higdon was nog erg dichtbij de beslissing. Hij kwam een teen tekort bij de voorzet van invaller Navarone Foor, en aan de andere kant viel de goal bijna in de laatste minuut waarbij doelman Johnsson geweldig redde. Ondanks de vele verse wissels – bij Vitesse vielen Zakaria Labyad en Bertrand Traoré in, bleef het bij 1-1. Een uitslag waar de NEC'ers nog het slechtst van zullen slapen vanavond.