Fiorentina moeizaam langs streekrivaal Siena

23 januari 2014, 22:55

Fiorentina heeft zich moeizaam geplaatst voor de halve eindstrijd van de Coppa Italia. De ploeg van coach Vincenzo Montella nam donderdag in een regenachtig Florence pas in het laatste kwartier afstand van streekrivaal Siena, dat in de Serie B actief is: 2-1.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Fiorentina. La Viola had in de beginfase van de Toscaanse derby duidelijk het betere van het spel en dat resulteerde na twintig minuten in de 1-0 van Josip Ilicic. De Sloveen opende de score met een laag schot in de verre hoek. Ook daarna had Fiorentina veel meer balbezit dan de tegenstander, maar het was niet altijd even besluitvaardig.

Zodoende kon Siena na een klein uur spelen op 1-1 komen. Guillermo Giacomazzi kopte raak uit een vrije trap. Marvin Compper voorkwam een kwartier voor tijd verlenging namens Fiorentina, door uit een hoekschop de winnende treffer binnen te koppen. David Pizarro en Joaquin waren daarna dicht bij de definitieve beslissing, maar hun schoten strandden tegen de paal.

In de halve finale neemt Fiorentina het op tegen Udinese. De equipe uit Friuli verraste woensdag met een 1-2 overwinning in San Siro op AC Milan, de ploeg van trainer Clarence Seedorf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen