United grijpt na krankzinnig duel naast League Cup-finale

22 januari 2014, 23:45

Manchester United heeft zich woensdagavond niet kunnen revancheren tegen Sunderland. Nadat de heenwedstrijd in het Stadium of Light met 2-1 verloren ging, wist de ploeg van manager David Moyes zich met een 1-0 stand naar een verlenging te spelen. In de knotsgekke slotfase van de extra tijd scoorden beide ploegen één keer, alvorens Sunderland zich vanaf elf meter, in een verschrikkelijk slechte strafschoppenserie, naar de finale wist te schieten.

Jonny Evans leek een zeer belangrijke rol te vervullen bij United. De 26-jarige Noord-Ier knikte United vlak voor rust naar een 1-0 voorsprong op Old Trafford. United, waar Alexander Büttner in de basisopstelling begon (hij werd na 84 minuten gewisseld voor Patrice Evra) en Robin van Persie nog altijd geen deel uitmaakt van de selectie, hield de voorsprong vast en wist er zodoende een verlenging uit te slepen.

Deze verlenging was ontzettend spannend. Beide ploegen leken ontzettend nerveus. Deze nervositeit was het meest zichtbaar bij De Gea, die vlak voor het verstrijken van de extra tijd een schot van Phil Bardsley liet glippen en zodoende voor grote ontzetting zorgde op Old Trafford. Moyes zat er duidelijk doorheen, maar kon amper een minuut later weer juichen, toen Hernandez in de absolute slotfase zorgde voor de 2-1.

Ook de strafschoppenserie was bijzonder van aard. De zenuwen speelden bijna iedere strafschopnemer parten. Met knikkende knieën miste speler voor speler vanaf elf meter. Na talloze missers werd de misser van rechtsachter Rafael United uiteindelijk fataal.

De finale van de League Cup zal gespeeld worden op 2 maart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen