NEC houdt weer de nul en maakt zich op voor halve finale

22 januari 2014, 21:40

NEC heeft zich, in navolging van AZ en PEC Zwolle, bij de laatste vier ploegen die nog kans maken op de KNVB Beker geschaard. De ploeg van coach Anton Janssen won in het eigen Gofferstadion met minimale cijfers (1-0) van FC Utrecht. Zodoende is NEC de enige ploeg in het bekertoernooi die nog geen tegendoelpunt hoefde te slikken.

De zege van NEC is ronduit verdiend te noemen. De thuisploeg had vrijwel de gehele wedstrijd een overwicht. Het feit dat het bij 1-0 zou blijven, had de ploeg van coach Janssen aan zichzelf te danken. NEC creëerde veel kansen, maar faalde in de afronding. Met name Christoph Hemlein en Søren Rieks kregen de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien.

Omdat NEC liet afweten om de marge te verdubbelen, bleven de Domstedelingen hopen op de gelijkmaker. De {image[293208][right-half][]}Utrechters, spelend in gele tenues, konden nog wel het een en ander forceren, maar een treffer zou het niet opleveren. Bob Scheepers ging alleen op doelman Kalle Johnsson af en captain Jens Toornstra teisterde het doel van NEC met een fraaie vrije trap.

Aan de stand kwam echter geen verandering meer, waardoor NEC zich niet alleen kwalificeert voor de halve finale van het bekertoernooi, maar ook een goede generale kent voor de Gelderse derby tegen Vitesse, van aanstaande zondag.

Later op woensdag vindt de loting voor de halve finales van de KNVB Beker plaats.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen