PEC Zwolle maakt einde aan bekersprookje JVC Cuijk

PEC Zwolle maakt einde aan bekersprookje JVC Cuijk

22 januari 2014 – PEC Zwolle is nog maar één wedstrijd verwijderd van de bekerfinale in de Kuip. In de kwartfinale van de KNVB Beker won de ploeg van coach Ron Jans woensdagavond met 5-1 van JVC Cuijk, waardoor er een einde komt aan het sprookje van de Brabantse topklasser.

Er waren maar liefst tweeduizend fans meegereisd met de ploeg van coach Hans Kraay jr. PEC Zwolle had de gehele zuidkant van het IJsseldeltastadion beschikbaar gesteld voor de supporters van Cuijk, die hoopten op een enorme bekerstunt, maar zagen dat Cuijk de huid niet al te duur verkocht.

Een stunt zat er namelijk geen moment in. PEC Zwolle kende een voortvarende start. Bart van Hintum mocht vanaf de zijkant van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap en de boogbal van de linksachter verdween achter doelman Joris van Gerwen in de lange hoek. Nadat Maikel van der Werff (een tergend langzaam balletje) er 2-0 van maakte en doelman Van Gerwen ongelukkig was bij een inzet van Ryan Thomas, stond het na twintig minuten spelen al 3-0, waardoor de wedstrijd al snel beslist was.

Het verschil was gemaakt en dat was voor Zwolle de reden om wat gas terug te nemen. Cuijk probeerde zich in de wedstrijd te wurmen, maar verder dan een paar speldenprikken kwamen de amateurs aanvankelijk niet. PEC Zwolle-nieuwelingen Denis Mahmudov en Thanasis Karagounis kwamen na de theepauze binnen de lijnen.

Mahmudov, die deze winter overkwam van Excelsior '31, maakte na een uur spelen de 4-0. De 24-jarige spits

scoorde met een gelukje, via de rug van Karagounis. De tweede treffer van Mahmudov was zeer fraai. De spits rondde beheerst af, vanaf het randje van de zestien. Hiervoor had Kevin van Veen de eer gered namens de bezoekers, met een fantastische vrije trap, die via de onderkant van de lat in het doel belandde.

Zodoende hadden de meegereisde fans van Cuijk nog wat te juichen. Het algehele bekeravontuur van de ploeg van Kraay jr. leidt uiteraard tot veel voldoening. De spelers van de topklasser werden na afloop van het duel terecht onthaald door de vele fans. PEC Zwolle haalt, evenals vorig seizoen, de halve finale van de KNVB Beker.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 4 december 2020