Roma knikkert koploper Juventus uit beker

21 januari 2014, 22:46

Juventus mag dan op koers liggen voor een volgende landstitel, de Coppa Italia gaat dit seizoen weer aan de neus van de Oude Dame voorbij. In de kwartfinale ging de koploper van de Serie A dinsdag onderuit tegen AS Roma, de nummer twee van de competitie. Door een doelpunt van Gervinho werd het 1-0.

De treffer van Gervinho, ruim tien minuten voor tijd, was van grote schoonheid. De Ivoriaanse aanvaller werkte een prima voorzet van Kevin Strootman op kunstige wijze achter Juve-keeper Gianluigi Buffon.

De overwinning kwam Roma, dat eerder dit jaar in competitieverband met 3-0 verloren had van Juventus, toe. Het had in het magere duel het betere van het spel en kreeg de meeste kansen. Namens Juventus scoorde de geboren Romein Federico Peluso vlak na rust, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Door de knappe zege op Juventus is Roma nog maar één ronde verwijderd van een tweede opeenvolgende finaleplaats in de Coppa Italia. Vorig jaar verloor de ploeg de eindstrijd van stadgenoot Lazio.