Ongelukkig debuut Schalk: "Zware domper"

21 januari 2014, 10:27

Alex Schalk had zich waarschijnlijk wat anders voorgesteld van zijn debuut in het shirt van Jong PSV. De huurling van NAC Breda miste een strafschop en zag tegenstander De Graafschap vervolgens twee keer scoren.

Schalk lokte de strafschop in de 55ste minuut zelf uit, maar faalde vanaf elf meter met een zwakke penalty. Lazic en Kabasele maakte het voor PSV vervolgens vervelender door in de slotfase te scoren. "Een zware domper", zegt Schalk tegen Omroep Brabant. "Het moment van de penalty was cruciaal. Ik wilde natuurlijk scoren in mijn debuutwedstrijd. Ik bleef naar de keeper kijken, maar omdat hij lang bleef staan schoot ik hem te onzeker in. Balen, want die goal had ons op voorsprong kunnen zetten en de overwinning opleveren. Nu gaan we met 0-2 onderuit."

Dat een avondje Jupiler League wat anders is dan een avondje NAC, weet Schalk nu ook. Bij de wedstrijd in het Jan Louwers Stadion waren slechts tachtig betalende toeschouwers aanwezig, onder wie zeven De Graafschap-supporters in het uitvak. "Ja. Dit is wel wat anders, maar dat is logisch. Maar hier heb ik zelf voor gekozen. Voor mij is het belangrijkste dat ik weer speel en PSV is een topploeg. Met deze jongens met deze kwaliteiten kan ik me hier prima ontwikkelen", besluit de aanvaller, die met Jong PSV achtste staat in de Jupiler League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen