De Graafschap pas in slotfase voorbij Jong PSV

20 januari 2014, 22:05   Bijgewerkt: 20 januari 2014, 22:13

De Graafschap heeft zondag een belangrijke zege geboekt op Jong PSV. De Superboeren waren in het lege Jan Louwers Stadion in Eindhoven met 0-2 te sterk voor de ploeg van Darije Kalezic. Vlatko Lazic en Anderlecht-huurling Nathan Kabasele maakten de doelpunten voor de Doetinchemmers.

Bij De Graafschap stond trainer Jimmy Calderwood voor het eerst langs de lijn. De Schot verving afgelopen weekend de ontslagen Pieter Huistra en leek bij zijn debuut punten te gaan verspelen. Twee treffers in de laatste vijf minuten van de officiële speeltijd zorgden echter alsnog voor het positieve resultaat.

In de 55e minuut had Jong PSV-aanvaller Alex Schalk, die onlangs overkwam van NEC Breda, nog een strafschop gemist. Behalve Schalk debuteerde ook aanvaller Boljevic zijn debuut bij de Eindhovenaren.

Door de overwinning klimt De Graafschap naar de zesde plek in de Jupiler League. Jong PSV blijft achtste.