Schaken geniet van 'geweldige teamprestatie'

20 januari 2014, 08:50

De afgelopen jaren schoot Feyenoord na de jaarwisseling vaak roestig uit de startblokken, maar daar was nu geen sprake van. De Rotterdammers openden hun voetbaljaar met een klinkende 2-5 overwinning op FC Utrecht, een zege die op basis van het prima veldspel bovendien dik verdiend was.

Met twee doelpunten was Ruben Schaken één van de uitblinkers bij Feyenoord. Hij maakte na rust ook de belangrijke 2-4, waarmee hij het duel besliste. "Eerder dit seizoen lieten we tegenstanders wel eens te lang in leven, maar vandaag hebben we laten zien dat we stappen hebben gemaakt", zegt hij op Feyenoord.nl. "Het klopt dat we het onszelf bij vlagen onnodig moeilijk hebben gemaakt, onder meer door die twee tegentreffers. Aan de andere kant: we hebben vijf keer gescoord in een uitwedstrijd, dus we mogen absoluut niet klagen. Dit was een geweldige teamprestatie."

Buiten het feit dat Feyenoord een goede teamprestatie leverde, kon Schaken ook individueel terugkijken op een prima optreden. "Dat voelt natuurlijk hartstikke lekker. Al voor de wedstrijd heb ik aangegeven dat ik steeds dichterbij mijn topvorm kwam, maar ik moest het vervolgens wel laten zien. Ik ben blij dat dat gelukt is."

Door de winst kan Feyenoord de komende duels, uit bij Ajax en ADO Den Haag, met vertrouwen tegemoet zien. "We wilden tegen FC Utrecht laten zien dat we er klaar voor zijn. Dat besef was er bij iedereen. Daarom is deze overwinning een mooie opsteker, die vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden", zegt de aanvaller.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen