Ruiz: "Duidelijk veel talent in PSV-selectie"

19 januari 2014, 19:49

In aanloop naar de kraker tussen Ajax en PSV was Bryan Ruiz de meestbesproken speler. De aanvaller uit Costa Rica is door de ploeg uit Eindhoven voor een half jaar op huurbasis binnengehaald en maakte in de ArenA zijn eerste minuten. Hij begon in de basis, als rechtsbuiten, en speelde 75 minuten.

Op de positie rechts voorin kreeg Ruiz van coach Cocu de voorkeur boven Luciano Narsingh, Zakaria Bakkali en Florian Jozefzoon, drie andere spelers uit de selectie die op die plek uit de voeten kunnen. Ruiz speelde bij FC Twente ook vooral vanaf de rechterkant en was blij dat hij van Cocu eenzelfde rol kreeg. "Het was prettig dat ik op rechts stond. Aan die positie ben ik gewend", zei hij na de verloren topper in de ArenA (1-0) tegen de verzamelde media. "Het is sowieso mooi om terug te zijn in Nederland. Het was even geleden dat ik zo lang gespeeld had, zeker een maand. In de loop van de tweede helft voelde ik dat wel, ik werd moe. Maar ik heb minuten en wedstrijden nodig om weer in topvorm te komen. Dat is ook de reden dat ik in de basis stond."

Met Ruiz in de ploeg speelde PSV een prima eerste helft, maar de ploeg vergat zichzelf te belonen. "Omdat we niet scoorden, werd het na rust een heel andere wedstrijd. Daar moeten we aan werken. Ik ben blij met de manier waarop we voor rust speelden, maar in de afronding moeten we beter worden." Het was niet de eerste keer dit seizoen dat PSV punten verloor omdat het zelf te weinig scoorde. "Daar kan ik moeilijk over oordelen, want ik ben pas twee dagen bij deze club", zegt Ruiz. "Voor mij is in ieder geval duidelijk dat er veel talent in de selectie zit. We hebben nu een week om samen toe te leven naar de volgende wedstrijd, dat is prettig."

De volgende wedstrijd van PSV is komende zaterdag, in eigen stadion tegen regerend bekerhouder AZ.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen