Droomdebuut Matri bij Fiorentina; Inter onderuit

19 januari 2014, 17:07   Bijgewerkt: 22 januari 2014, 16:45

Fiorentina heeft zondag een eenvoudige overwinning geboekt op laagvlieger Catania. Alessandro Matri had met twee doelpunten en een assist een belangrijk aandeel in de 3-0 zege van La Viola op de Sicilianen.

De aanvaller kende daarmee een droomstart in het shirt van Fiorentina. De vijfvoudig Italiaans international verruilde deze week op huurbasis AC Milan voor de ploeg uit Florence en werd door trainer Vincenzo Montella meteen voor de leeuwen geworpen tegen Catania. Met doelpunten in de 28e en 41e minuut betaalde hij het vertrouwen van zijn coach uit. Even daarvoor was de uitblinker ook al de aangever bij de openingstreffer van Fernandez.

Inter ging het een stuk minder af. De ploeg van trainer Walter Mazzarri blijft maar kwakkelen in de Serie A en ging zondag pijnlijk onderuit op bezoek bij Genoa: 0-1. Linksback Luca Antonelli maakte zeven minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Terecht was de nederlaag niet, want de ploeg uit Milaan was de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Omdat de ploeg verzuimde het overwicht in doelpunten wist uit te drukken kreeg het - zoals zo vaak dit seizoen - uiteindelijk het deksel op de neus.

Ook Napoli wist zondag niet te winnen. Bologna sleepte in eigen huis met een man minder een punt uit het vuur: 2-2. De Napolitanen kwamen in Bologna in de eerste helft op achterstand tegen de nummer 17 van de Serie A. Doelpunten van voormalig Real Madrid-spelers Gonzalo Higuain (strafschop) en José Callejón zorgden in de tweede helft voor de ommekeer.

De ploeg van trainer Rafael Benitez leek de drie punten al te kunnen bijschrijven toen Bologna-middenvelder Panagiotis Koné vervolgens met rood mocht inrukken. Met een man minder knokte de thuisploeg zich echter alsnog nog naar een punt. Spits Rolando Bianchi, die ook al voor de 1-0 had gezorgd, ontpopte zich voor de tweede keer tot de plaaggeest van Napoli en bepaalde de eindstand op 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen