Van Aanholt schiet Vitesse op nippertje naar zege

Jw
18 januari 2014, 21:44   Bijgewerkt: 18 januari 2014, 22:07

Vitesse heeft de competitie hervat met een benauwde zege op PEC Zwolle. Na een stormachtig begin leek het er lange tijd op dat de titelkandidaat uit Arnhem twee dure punten zou laten liggen, maar Patrick van Aanholt schoot zijn ploeg in de laatste minuut naar de winst (1-2). Vitesse komt daardoor alleen aan de leiding in de Eredivisie.

Vitesse overrompelde PEC Zwolle volledig in de openingsfase. De spelers van Zwolle konden niets anders doen dan achter de bal aan lopen, Vitesse bepaalde wat er gebeurde op het veld. Dat de thuisploeg toch snel op gelijke hoogte kwam, was dan ook verrassend te noemen. Guyon Fernandez, die het vertrouwen krijgt door de contractperikelen rondom concurrent Fred Benson, strafte onoplettendheid in de Arnhemse defensie af door van dichtbij de bal binnen te schuiven. De eerste keer dat Zwolle voor het doel kwam van Vitesse was direct succesvol.

Vitesse leek niet onder de indruk, want het zette PEC Zwolle direct vanaf de aftrap weer onder druk. Renato Ibarra{image[293136][right-half][]} dribbelde vanaf rechts het strafschopgebied binnen, Zwolle-back Bart van Hintum trok uit paniek aan de noodrem en veroorzaakte daarmee een strafschop. Lucas Piazón is normaal gesproken een zekerheidje vanaf de stip, maar schoot ditmaal recht op doelman Diederik Boer af, die daarmee voor het eerst in zijn loopbaan een penalty pakte in de Eredivisie.

De primeur van Boer kwam op een perfect moment. PEC Zwolle kreeg weer vertrouwen in een goede afloop en begon van zich af te bijten. Vitesse bleef wel de bovenliggende partij, maar het kon niet meer doordrukken. Bij PEC Zwolle loerde Fernandez op de grote ruimte achter het centrale duo van Vitesse en daar kwam de tweede grote kans ook uit voort. De spits was ditmaal echter niet zo dodelijk en schoot tegen doelman Piet Velthuizen op.

In de tweede helft was er veel minder te beleven. Bij Vitesse namen de frustraties toe, omdat de machine maar niet wilde draaien. Zonder de geschorste aanvalsleider Mike Havenaar kon Vitesse voorin geen vuist maken. Ook met invaller Zakaria Labyad, die zijn rentree maakte in de Eredivisie, in de punt van de aanval ging het niet meer lopen. Dat Vitesse er toch met de volle buit vandoor ging, was te danken aan Van Aanholt. De linksback schoot Vitesse dit seizoen in Heerenveen ook al in de laatste minuut naar de winst en was vanavond in Zwolle opnieuw het goudhaantje. Hij haalde met rechts uit en verraste daarmee Zwolle-doelman Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen