Hoofdrol voor debutant Hateboer bij remise in Waalwijk

18 januari 2014, 22:26

FC Groningen kwam zaterdagavond, op bezoek bij RKC Waalwijk, niet verder dan een gelijkspel: 1-1. De absolute hoofdrol in Waalwijk was weggelegd voor eredivisiedebutant Hans Hateboer. De twintigjarige rechtsback van Groningen luisterde zijn debuut op met een assist en een rode kaart. Beide teams schieten in de stand weinig op met het gelijkspel.

Het Groningse doelpunt was het enige lichtpuntje in het saaie eerste bedrijf. Beide teams keken de kat uit de boom en zowel de verdedigers van RKC als die van Groningen waren hun directe tegenstanders de baas. Met name RKC-spits Aurélien Joachim kon weinig uitrichten tegen de sterk spelende Eric Botteghin.

Ook in de tweede helft gebeurde er niet veel. De bezoekers waren de betere ploeg maar De Leeuw en Filip Kostic{image[293131][right-half][]} wisten enkele kleine mogelijkheden niet te benutten. RKC kon aanvallend niets uitrichten en er leek weinig aan de hand voor het elftal van Erwin van de Looi. Totdat de Groningse debutant opnieuw een hoofdrol voor zich opeiste. Een stevige tackle van Hateboer op Rémy Amieux in de zeventigste minuut werd door scheidsrechter Dennis Higler zwaar bestraft met een rode kaart.

RKC rook bloed en trok ten aanval. Dit leidde in eerste instantie tot weinig echte kansen totdat in de 81e minuut Maikel Kieftenbeld de bal in het strafschopgebied op zijn arm krijgt. De penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Evander Sno.

De laatste tien minuten waren bijzonder spectaculair met grote kansen voor RKC'ers Damiano Schet en Gouano. Ook Groningen had nog kans op de drie punten maar Kieftenbeld schoot de bal wild over het doel. Gescoord werd er niet meer en dus eindigde het zaterdagavond in Waalwijk in 1-1. Een uitslag waar beide ploegen weinig mee opschieten.