Zaakwaarnemer bevestigt: Hazard naar Anderlecht

Zaakwaarnemer bevestigt: Hazard naar Anderlecht

18 januari 2014 – Thorgan Hazard heeft zijn gewenste wintertransfer van Zulte Waregem naar Anderlecht binnen. De Brusselse topclub, waar John van den Brom coach is, huurt de middenvelder van Chelsea. De Londenaren, bij wie ook zijn oudere broer Eden onder contract staat, verhuurde de 20-jarige Belg in de afgelopen anderhalf jaar aan Zulte Waregem.

Hazard sprak eerder deze week al de wens uit naar Anderlecht te verhuizen, na het vertrek van sterkhouders Habib Habibou en Junior Malanda bij Zulte Waregem. "Het project ziet er niet meer hetzelfde uit sinds hun afscheid. Daarom wil ik liever ook vertrekken", zei Hazard tegen Het Nieuwsblad. "Veel mensen zullen zeggen dat dit geen stap vooruit is. Maar je moet eerlijk zijn: Anderlecht en Zulte Waregem, dat is niet hetzelfde niveau. Anderlecht blijft toch wel superieur."

Enkele dagen later krijgt Hazard zijn zin, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer John Bico aan Het Laatste Nieuws. Wel zei Zulte Waregem recent nog dat een transfer 'onbespreekbaar' was. "Sommige mensen bij Zulte Waregem zijn de voorbije weken experts geworden in foute informatie. Daarom is het voor mij nodig om één en ander te verduidelijken", aldus Bico. "Thorgan Hazard zal wel degelijk voor Anderlecht spelen. Dat is niet de fout van John Bico, noch die van Sporting Anderlecht."

"Ik stel hierbij twee vragen. Wie heeft Malanda laten vertrekken? Wie heeft zijn topschutter (Habibou, red.) naar AA Gent laten gaan voor een habbekrats? Om zijn beste speler te houden, volstond het om een sterke kern te behouden. Niet door de clubkas te willen vullen", bromt Bico. "Dat is allerminst erkenning betuigen aan Thorgan om afgelopen zomer bij Zulte Waregem te blijven in plaats van naar één van de grotere clubs te trekken die hem op dat moment wilden."

Van den Brom is in elk geval blij met de komst van Hazard, die waarschijnlijk nog dit weekend wordt bevestigd door de clubs. "Of hij een meerwaarde is? Uiteraard, Thorgan kan iets extra's brengen en dat is waar we naar op zoek zijn", zei de Nederlandse oefenmeester vrijdag al.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020