Van Basten: "Weet niet hoe ik Roda moet inschatten"

18 januari 2014, 00:01

Beter dan de 1-5 uitwinst bij AZ kon sc Heerenveen de eerste seizoenshelft niet afsluiten. De Friezen staan hierdoor keurig als vijfde genoteerd in de Eredivisie en willen de goede serie voor de winterstop aanstaande zaterdag (20.45 uur) tegen Roda JC Kerkrade een passend gevolg geven.

Heerenveen-coach Marco van Basten kan in de wedstrijden tegen Roda niet beschikken over Arnold Kruiswijk (bovenbeenblessure) en Mitchell Dijks (hamstringblessure), waardoor er geïmproviseerd moet worden in de defensie. "Drie verdedigende linkspoten geblesseerd, hoe is het mogelijk?", vraagt Van Basten zich af op de officiële website van Heerenveen. "Laatst hadden we drie spitsen geblesseerd, soms zit het niet mee." Het geblesseerde tweetal zal waarschijnlijk vervangen worden door Ramon Zomer en Chris Kum.

Hoewel Heerenveen op papier de sterkere ploeg is, wil Van Basten niets weten van enige onderschatting: "Tegen op papier makkelijke tegenstanders presteren we vaak minder dan tegen de topclubs. Ik weet niet hoe ik Roda moet inschatten. Ze missen een paar spelers en hebben met Tomasson een nieuwe trainer. We kennen zijn werkwijze niet echt", geeft de keuzeheer van de Friezen aan.

De confrontaties tussen Heerenveen en Roda ontpoppen zich vaak tot ware spektakelstukken. In Kerkrade werd het dit seizoen 3-3, terwijl het vorig seizoen 4-4 werd in het Abe Lenstra stadion. Van Basten heeft er wel een verklaring voor: "Ik denk dat Heerenveen en Roda vergelijkbaar zijn. We zijn in staat tot mooie dingen, maar soms gaat het ook heel knullig. Dat verklaart misschien de vele goals."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen