Lille ziet Saint-Etienne naderen na dure nederlaag

17 januari 2014, 22:26

Lille OSC heeft voor de derde maal op rij niet kunnen winnen in de Franse Ligue 1. De ploeg van coach René Girard ging vrijdagavond op bezoek bij AS Saint-Etienne met 2-0 onderuit en ziet deze tegenstander daarom tot op drie punten naderen.

In de eerste helft leek het alsof beide ploegen er maar weinig zin in hadden. Na de theepauze werd het een meer aantrekkelijke wedstrijd. St. Etienne kroop wat uit haar schulp, wat de wedstrijd ten goede kwam. Zonder echt een overwicht te hebben kwam de thuisploeg op 2-0. In zes minuten tijd deden Brandão en Franck Tabanou van zich spreken met een treffer.

Lille kon er weinig tegenover zetten en nadat Florent Balmon na ruim een uur spelen de rode kaart kreeg voorgehouden, zou het een kansloze missie worden voor de ploeg uit Noord-Frankrijk. Gevolg is dat AS Monaco dit weekend op vijf punten voorsprong kan komen ten opzichte van nummer drie Lille, dat de hete adem van St. Etienne in de nek voelt.