Dordrecht morst, Eindhoven en VVV doen goede zaken

Dordrecht morst, Eindhoven en VVV doen goede zaken

17 januari 2014 – In de Jupiler League heeft lijstaanvoerder FC Dordrecht vrijdagavond averij opgelopen. De ploeg van coach Harry van den Ham kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Excelsior. FC Eindhoven veegde de vloer aan met MVV Maastricht (0-4), VVV Venlo won nipt bij Helmond Sport (1-2) en Jong Ajax werd afgedroogd bij FC Emmen (4-0).

Dordrecht wist op voorhand dat het bij een overwinning minimaal zes punten voorsprong zou blijven houden op de concurrentie. De Schapenkoppen begonnen matig aan de wedstrijd tegen Excelsior, wat Lars Hutten wist af te straffen. De aanvaller sneed fraai naar binnen, bewaarde de rust en rondde koelbloedig af in de korte hoek: 0-1. Dordrecht ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam er tien minuten voor tijd. Rihairo Meulens sleepte een punt uit het vuur.

Koploper Dordrecht moest veel moeite doen om met een punt van het veld te stappen, maar Eindhoven kende een gemakkelijke avond, op bezoek bij MVV. In de eerste helft liepen de Eindhovenaren uit naar een 0-2 ruststand, door treffers van Nayib Lagouireh en Norichio Nieveld. In de tweede helft completeerden Jens van Son en Lagouireh het kwartet Eindhovense treffers.

VVV toonde veerkracht in Helmond, door een treffer van Stanley Elbers ongedaan te maken in het laatste half uur. Prince Rajcomar en Jules Reimerink brachten de Venlonaren de zege. Ook Telstar wist met 2-1 te winnen, van FC Volendam.

FC Emmen maakte in eigen huis gehakt van Jong Ajax. Nadat Roland Bergkamp de thuisploeg op voorsprong had gezet in de eerste helft, gebeurde er van alles in het tweede bedrijf. Alexander Bannink tekende zijn negende treffer van het seizoen aan, door te profiteren van een blunder van Kenny Tete. Nadat Emmenaar Tim Siekman met rood kon inrukken, wist Emmen gek genoeg op 4-0 te komen, met tien man. Leandro Resida scoorde tweemaal. De frustratie van de Ajacieden werd geïllustreerd door Abdelmalek El Hasnaoui, die vlak voor tijd ook kon gaan douchen met een rode kaart, nadat hij Luis Pedro natrapte.

Dordrecht gaat nog steeds aan kop, met 47 punten uit 23 duels. Eindhoven staat tweede en volgt op vier punten achterstand. VVV klimt naar de vierde stek, met 39 punten. Nummer drie Willem II kan de tweede plaats zondag weer overnemen, als het op bezoek gaat bij Sparta Rotterdam.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020