FC Twente hervat competitie met zege in streekderby

Jw
17 januari 2014, 21:55   Bijgewerkt: 17 januari 2014, 22:12

FC Twente is goed uit de winterstop gekomen. De titelkandidaat uit Enschede had in eigen huis weinig moeite met streekgenoot Heracles Almelo, dat met 3-1 werd geklopt. Heracles speelde het grootste gedeelte van de tweede helft met tien man door een rode kaart van Jeroen Veldmate. Twente komt door de zege op gelijke hoogte met Ajax en Vitesse, die later dit weekend nog in actie komen.

Pasveer hield de schade in het verloop van de eerste helft beperkt voor Heracles. De doelman redde subliem op een inzet van dichtbij van Promes, de gevaarlijkste man aan Twente-zijde. Het was verder niet bijzonder wat Twente liet zien en Heracles had zomaar nog op gelijke hoogte kunnen komen. Verdediger Mike te Wierik stond volledig vrij in de zestien, maar schatte de goede voorzet van Mikhail Rosheuvel verkeerd in. Een gelijkmaker was evenwel ook niet verdiend geweest.

FC Twente startte niet eens heel scherp aan de tweede helft, maar breidde de score wel binnen tien minuten uit. {image[293113][right-half][]} Castaignos werd in een vrije positie aangespeeld en hoewel Pasveer in eerste instantie nog goed redde, was de rebound van de spits wel succesvol: 2-0. Veldmate maakte definitief een einde aan de kansen van Heracles in Enschede. De centrale verdediger haalde de doorgbroken Youness Mokhtar onderuit en kreeg de rode kaart. Het zure voor Veldmate en Heracles was dat Mokhtar buitenspel stond, maar dat zag de arbitrage niet.

Heracles kreeg weer even hoop, maar kreeg Twente niet meer echt aan het bibberen. Tadic gooide de wedstrijd op slot door er vanaf de stip 3-1 van te maken. Thomas Bruns had vlak daarvoor op domme wijze de strafschop veroorzaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen