Eagles-coach Booy wil uitgangspositie belonen

Eagles-coach Booy wil uitgangspositie belonen

17 januari 2014 – Aanstaande zondag (14.30 uur) staat voor Go Ahead Eagles de uitwedstrijd tegen medepromovendus sc Cambuur op het programma. Zowel Go Ahead als de club uit Leeuwarden kon de eerste seizoenshelft op veel complimenten rekenen. De Deventenaren staan zelfs op de tiende plaats in de Eredivisie. Coach Foeke Booy benadert de wedstrijd tegen Camuur hetzelfde als alle andere duels, zo geeft hij aan.

"Zij moeten, maar het is niet zo dat wij mogen. Integendeel: wij moeten ook", zegt Booy op de officiële website van de Eagles. "Ik zie totaal geen verschil tussen het begin van de competitie en nu. Voor ons is het gewoon iedere wedstrijd hetzelfde: die gaan we in om te winnen. We moeten nu verzilveren wat we voor de winterstop hebben opgebouwd. Die uitgangspositie hebben we verdiend, nu gaan we voor de beloning. En daarvoor zullen we ons gewoon weer, iedere week opnieuw, moeten bewijzen."

Ondank de verrassende tiende plaats, weet Booy dat zijn ploeg een lastig programma voor de kiezen krijgt. Vooral buitenshuis hoopt de coach winst te kunnen boeken: "Thuis krijgen we bijna alle toppers nog, dat vind ik prachtig. Maar veel teams die nu onder ons staan krijgen ons nog op bezoek. Dus in die uitwedstrijden moeten we progressie boeken. En dat kan ook. Daar hebben we in de winterstop hard aan gewerkt en nu moeten we kijken of dat zijn vruchten afwerpt. Dat begint zondag tegen Cambuur. Dat wordt een zeer uitdagend duel."

Booy kan in Leeuwarden beschikken over een fitte groep. Kevin Spanjaard is teruggekeerd van zijn blessure en er zijn geen schorsingen. Allen Joeri Schroyen zal er niet bij zijn, vanwege de nodige interesse in de speler in kwestie: "Ik neem alleen spelers mee die volledig met hun hoofd bij Go Ahead Eagles zitten en volledig bij de wedstrijd", stelt Booy, die zeer gretig is: "Ik kan bijna niet wachten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 24 januari 2021

  2. zaterdag 23 januari 2021