Messi schiet Barça verder, Neymar valt uit

16 januari 2014, 23:55

Lionel Messi heeft zijn rentree in de basis bij FC Barcelona opgeluisterd met twee doelpunten. De Argentijnse ster leidde de Catalaanse club daarmee ten koste van Getafe naar de kwartfinale van de Copa del Rey (0-2). De zege wordt echter overschaduwd door een blessure van Neymar. De Braziliaanse aanvaller viel voor rust uit met enkelklachten.

Na 25 minuten klapte Neymar bij een actie vlakbij de achterlijn lelijk door zijn enkel. Ook leek hij zijn knie te verdraaien. Volgens de eerste berichten in Spanje heeft de Braziliaans international zijn enkel verstuikt. Vrijdag moet nader onderzoek in het ziekenhuis de exacte schade aan het licht brengen.

Mogelijk moet FC Barcelona dus opnieuw enige tijd een smaakmaker missen. Lionel Messi stond de voorbije twee maanden al aan de kant met een hamstringblessure. Vorige week maakte hij in de eerste bekerwedstrijd tegen Getafe (4-0 winst) als invaller al zijn rentree, waarbij hij meteen twee keer trefzeker was. Afgelopen zaterdag was de Argentijn in de kraker tegen Atletico Madrid (0-0) eveneens invaller.

In de return tegen Getafe stond Messi voor het eerst sinds medio november weer in de basis bij FC Barcelona en hij maakte ook direct het verschil. Op slag van rust opende hij op aangeven van Tello de score. Na ruim een uur spelen legde de baltovenaar de eindscore vast op 0-2, na een heerlijke solo.

FC Barcelona neemt het in de kwartfinale van de Spaanse beker op tegen Levante.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen