Van der Gaag definitief weg bij Belenenses

16 januari 2014, 18:13

Mitchell van der Gaag heeft zijn functie als hoofdcoach bij het Portugese Belenenses definitief neergelegd, meldt zowel A Bola als de publieke omroep RTP. De 42-jarige Nederlandse coach werd eind september 2013 onwel tijdens de competitiewedstrijd tegen zijn oude club Marítimo Funchal.

Van der Gaag deed destijds meteen een stapje terug. "Het leven is belangrijker", legde de oefenmeester toen uit. "Ik heb al een tijdje last van mijn hart en loop rond met een pacemaker. Tijdens de wedstrijd van zaterdag (tegen Marítimo, red.) heeft dat apparaat mijn leven gered. Ik moet nu even rust nemen."

Op dat moment wist Van der Gaag nog niet hoe lang hij rust zou nemen, maar donderdag heeft hij besloten definitief te vertrekken, hoewel een bevestiging van Belenenses nog ontbreekt. De voormalige verdediger werd in de zomer van 2012 hoofdtrainer bij de club uit Lissabon. In zijn eerste seizoen werd al promotie naar de hoogste Portugese voetballiga afgedwongen. Belenenses, dat sinds de afwezigheid van Van der Gaag wordt geleid door Marco Paulo, staat momenteel veertiende in de Liga ZON Sagres.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen