Voorganger volgt De Canio op bij Catania

16 januari 2014, 17:17

Opmerkelijk, of juist niet, trainersnieuws vanaf Sicilië. Eerder op de dag werd al duidelijk dat Catania per direct afscheid heeft genomen van coach Luigi De Canio. Zijn opvolger is niemand minder dan Rolando Maran, de man die in oktober 2013 nog plaats moest maken voor De Canio.

Het gebeurt wel vaker in Italië dat een trainer zijn congé krijgt en wordt opgevolgd door zijn voorganger. Met name Palermo, de aartsrivaal van Catania, heeft daar een handje van. De Sicilianen voerden afgelopen seizoen maar liefst vier trainerswissels door, waarbij in totaal slechts drie oefenmeesters betrokken waren. Die wijzigingen in de dug-out hebben de degradatie van Palermo naar de Serie B overigens niet kunnen voorkomen.

Catania dreigt in hetzelfde schuitje te belanden. De club staat met dertien punten uit negentien wedstrijden onderaan in de Serie A. Woensdag blameerde Catania zich bovendien in de achtste finales van de Coppa Italia. Op eigen veld werd met 1-4 verloren van tweedeklasser Siena, hetgeen De Canio zijn baan kostte en Maran dus terug in het zadel hielp. Onder leiding van Maran eindigde Catania vorige jaargang nog knap als achtste in de Serie A.

Dat Italiaanse clubs regelmatig een ontslagen trainer vervangen door diens voorganger, heeft vaak een financiële reden. Hierdoor zal de terugkerende tacticus immers afzien van de afkoopsom voor zijn eerdere gedwongen vertrek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen