Schalk: "Was bij NAC een beetje het buitenbeentje"

16 januari 2014, 13:32

Alex Schalk is blij dat hij voor de tweede helft van dit seizoen een nieuwe club gevonden heeft. De spits speelt de komende maanden voor Jong PSV, dat uitkomt in de Jupiler League. De Eindhovense club huurt de voormalig jeugdinternational van NAC Breda, waar hij op een zijspoor beland was.

In een interview met Omroep Brabant wil Schalk, die als grote belofte doorkwam uit de jeugd van NAC Breda, niet natrappen naar zijn oude club. "NAC zal altijd in mijn hart blijven zitten. Ik moest nu voor mezelf kiezen. Dat weten we allemaal en daar gaan we geen woorden meer aan vuil maken", zegt de jonge spits. Hij erkent wel dat het hem in Breda niet gemakkelijk gemaakt werd. "Er was bij NAC geen sprake van aandacht. Ik was een beetje het buitenbeentje. Ik weet nog dat we een keer elf tegen elf speelden en toen zeiden ze tegen mij dat ik maar naar veld twee moest met de looptrainer..." Bij Jong PSV is dat volledig anders. "Het is een beetje van uitgerangeerd zijn naar er volledig weer staan. Ze zijn met me bezig en dat is hartstikke fijn", stelt hij tevreden vast.

Bij Jong PSV hoopt de gewezen 'Bomber van Breda' zijn nog prille carrière nieuw leven in te kunnen blazen. "Ik kom om te leren, om wedstrijden mee te pakken en doelpunten te maken. Ik kom hier om te knallen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen