Hofs: "Veel clubs jaloers op Vitesse"

15 januari 2014, 16:29

Nicky Hofs is momenteel trainer bij de B2 van Vitesse, maar volgt het eerste elftal nog altijd op de voet. De voormalig middenvelder denkt dat zijn club kampioen van Nederland kan worden en vindt niet dat Vitesse het succes alleen te danken heeft aan Chelsea. 

"In mei staat ik vooraan op de Korenmarkt", zegt de oud-voetballer tegen de NOS over een eventueel kampioenschap. Toch zouden veel mensen niet blij zijn als Vitesse kampioen wordt, omdat het door de huurlingen van Chelsea geen eigen identiteit meer zou hebben. Hofs is het daar niet mee eens. "Totale onzin. Je kunt wel zeven spelers van Chelsea hebben, maar als er maar drie spelen, dan is het geen Chelsea", vindt Hofs.

"Pröpper speelt, Velthuizen speelt. Theo Janssen speelt als hij fit is. Van Aanholt is wel van Chelsea, maar ook gewoon een Nederlander. En dan heb je ook nog Leerdam en Van der Heijden. Ik vind het totaal niet aan de orde. Ik denk dat heel veel clubs in Nederland jaloers zijn op hoe het hier gaat", aldus Hofs, die ondanks de vele lege plekken in het Gelredome denkt het succes van de club aanslaat bij de Arnhemmers.

"Maar je ziet wel dat de club leeft bij de mensen. Dat zie je als er wat gebeurt, zoals met de ziekte en het overlijden van Theo Bos. De supporters staan meteen klaar en nemen initiatief. Dat is alleen maar mooi als dat bij een club kan. Je moet ook naar de economie kijken. Feyenoord, Ajax en PSV hebben supporters door heel Nederland. Vitesse is een echte Arnhemse club. Veel mensen kunnen gewoon het kaartje niet meer betalen. Toch denk ik dat het stadion met het voetbal van nu zeker weer vol gaat komen", aldus Hofs.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen