Matic terug naar Chelsea: "Juiste moment"

14 januari 2014, 13:07   Bijgewerkt: 14 januari 2014, 13:31

Nemanja Matic keert terug bij Chelsea, de club waar hij eerder al onder contract stond. De middenvelder heeft laten weten Benfica de rug toe te keren. Met de transfer is een bedrag van rond de dertig miljoen euro gemoeid.

Matic heeft de overstap zelf in de Portugese krant A Bola toegegeven. "De wedstrijd tegen FC Porto was mijn laatste voor Benfica", zegt de middenvelder. "Ik wil me ontwikkelen in een betere competitie en ik ga naar Chelsea, een club waar ik ook van hou. Ik heb hier tweeënhalf jaar gespeeld en altijd mijn best gedaan op elke training, maar nu is het juiste moment om te vertrekken", aldus Matic, die eerder in Londen tot twee competitieduels kwam.

De 25-jarige spelverdeler verliet Chelsea in 2011, na een jaar op huurbasis voor Vitesse gespeeld te hebben. De Serviër werd toen betrokken in de transfer van David Luiz, die van Benfica naar Chelsea vertrok. Bij Benfica groeide de middenvelder uit tot een steunpilaar en kwam zodoende weer op de radar bij grote Europese clubs.

Volgens Portugese media wordt Gaël Kakuta bij de deal betrokken. De vleugelspeler, die in de eerste seizoenshelft als huurling voor Vitesse speelde, voegt zich bij de selectie van Benfica. Het betreft wederom een huurconstructie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen