Jonge spits zorgt voor sensatie tegen geplaagd Milan

12 januari 2014, 22:42   Bijgewerkt: 13 januari 2014, 00:17

Domenico Berardi. Dat is de naam waar het zondagavond allemaal om draaide in het Serie A-duel tussen Sassuolo en AC Milan. De bezoekers uit Milaan liepen snel uit naar een 0-2 voorsprong, maar de negentienjarige Berardi zorgde voor een enorme sensatie, door de promovendus eigenhandig naar een 4-3 zege te schieten.

Na 78 minuten spelen ging het publiek in Stadio Città del Tricolore op de banken staan. De jonge Berardi ging met kramp van het veld en kreeg een staande ovatie van de aanhang van promovendus Sassuolo. Een negentienjarige aanvaller die vier keer scoort tegen een club als Milan: het komt niet elke dag voor.

En dat terwijl er na een kwartier spelen absoluut nog geen vuiltje aan de lucht was voor Milan. Integendeel, aangezien het met 0-2 voor stond. Robinho zette de Rossoneri op voorsprong met een diagonale schuiver met links, alvorens Mario Balotelli een voorzet van Bryan Cristante wist te promoveren tot een doelpunt. Milan in een zetel, zou je denken.

Het tegendeel was waar, met een droomscenario voor Berardi, een linkspoot uit Cariati. Eerst maakte de jongeling de 1-2, nadat hij doelman Christian Abbiati omspeelde. Dat de jongeling barst van het talent, liet hij vlak daarna meteen weer zien. Hij leek afgestopt te worden door Daniele Bonera, maar trof vervolgens op bijzondere wijze raak vanuit de draai. Daar hield het nog niet op, aangezien Berardi nog voor de theepauze zijn loepzuivere hattrick wist te completeren. Urby Emanuelson, die net als Nigel de Jong in de startopstelling begon, zag er hier niet goed uit.

Alsof het nog niet genoeg was, scoorde Berardi vlak na rust zijn vierde doelpunt. De spanning leek weg te zijn, maar deze kwam weer terug. Milan zette aan, met een debuterende Keisuke Honda. De Japanner viel na ruim een uur spelen in en schoot meteen op de paal. Riccardo Montolivo wist het net wel te vinden, wat tot een zinderende slotfase leidde. Giampaolo Pazzini kreeg dé kans om de 4-4 aan te tekenen, maar zijn rebound belandde op het houtwerk.

Hoewel Milan de druk flink wist op te voeren, kwam er aan de eindstand geen verandering meer. Laagvlieger Sassuolo wist verrassend van Milan te winnen, met een fenomenale Berardi, die op negentienjarige leeftijd eigenhandig wist af te rekenen met de Milanese grootmacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen