Bologna - Lazio bloedeloos gelijk, Parma wint wel

11 januari 2014, 23:31

Lazio blijft in de middenmoot van de Serie A hangen. De Coppa Italia-houder slaagde er zaterdag niet in te winnen bij laagvlieger Bologna. De teleurstellende wedstrijd in het Stadio Renato Dall'Ara eindigde in een bloedeloze 0-0.

Met Bologna en Lazio stonden er twee teams tegenover elkaar die zich vrij recent ontdeden van hun trainer. Bij de Romeinen moest Vladimir Petkovic vorige week plaatsmaken voor Edy Reja. Bologna stuurde Stefano Pioli woensdag de laan uit na het verloren duel met concurrent Catania. Davide Ballardini moet de equipe uit Emilia-Romagna omhoog helpen.

Beide coaches hebben echter nog een hoop werk te verzetten, want hun teams bakten er zaterdag vrij weinig van in de onderlinge wedstrijd. De 0-0 eindstand was dan ook logisch. De beste kans was voor Miroslav Klose, maar de Duitse sluipschutter schoot deze keer eens niet met scherp. De spits mikte, na een voorzet van Antonio Candreva, over.

Parma blijft ondertussen prima presteren. De streekgenoot van Bologna won eerder op de avond in Toscane met 0-3 bij hekkensluiter Livorno. Raffaele Palladino opende al in de tweede minuut met een mooie volley de score. Amauri zorgde in de slotfase met twee doelpunten, waarvan één penalty, voor de beslissing.

Parma staat met 26 punten uit negentien duels keurig zevende in de Serie A. Lazio bezet met twee punten minder de negende plek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen