Paris SG nipt voorbij angstgegner Ajaccio

11 januari 2014, 19:01   Bijgewerkt: 11 januari 2014, 23:34

Paris Saint Germain heeft geprofiteerd van het puntenverlies dat AS Monaco vrijdag leed tegen Montpellier (1-1). De koploper in de Franse Ligue 1 boekte zaterdag op Corsica een zege bij AC Ajaccio. Makkelijk ging het echter niet: 1-2.

Hoewel Ajaccio met pas één overwinning laatste staat op de ranglijst, gelden de eilandbewoners als een angstgegner voor Paris SG. Eerder dit seizoen pakten ze in Parijs, ondanks een groot overwicht van de thuisclub, bijvoorbeeld een punt. In dat duel kwam Ajaccio vroeg op voorsprong, Edinson Cavani maakte pak vlak voor tijd (dik verdiend) gelijk.

Ook in de thuiswedstrijd greep Ajaccio al in de openingsfase de leiding. Benjamin Andre nam in de zesde minuut al glijdend het doel van Paris SG onder vuur na een voorzet vanaf de rechterflank. De inzet leek naast te gaan, maar Eduardo tikte de bal bij de tweede paal alsnog over de lijn (1-0).

Paris SG ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en die viel vlak voor rust. Ezequiel Lavezzi werkte het speeltuig over de lijn na breed leggen van Zlatan Ibrahimovic. In het tweede bedrijf kwam Ajaccio steeds verder onder druk te staan en dat resulteerde een kwartier voor tijd in de 1-2 van Blaise Matuidi. Javier Pastore stond met een vrije beweging aan de basis van het doelpunt. Zijn voorzet belandde vervolgens via Ibrahimovic en Cavani bij Matuidi, die raak kopte.

Daarna verloor Paris SG de concentratie, waardoor Ajaccio nog twee keer dichtbij de gelijkmaker kwam, maar Eduardo en Paul Bastien Lasne misten het doel op een haar na. Paris SG, waar Gregory van der Wiel in de basis stond, heeft door de overwinning 47 punten, vijf meer dan nummer twee AS Monaco. Als OSC Lille zondag afrekent met Stade de Reims, dan komen de noorderlingen op 43 punten.

Subtoppers Saint-Etienne en Girondins Bordeaux leden puntenverlies. L'ASSE speelde met 0-0 gelijk bij En Avant Guingamp, Bordeaux ging thuis met 0-1 onderuit tegen Toulouse. Olympique Lyon klom naar de negende plek, door met 2-0 te winnen van laagvlieger FC Sochaux. Clément Grenier en Yoann Gourcuff maakten na rust het verschil.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen