HSV'er Beister loopt zware blessure op tegen Vitesse

11 januari 2014, 11:08

Hamburger SV speelde vrijdag een alleszins redelijke oefenwedstrijd tegen Vitesse (0-0), maar na afloop stonden de gezichten in het Duitse kamp somber. De reden: een ogenschijnlijk zware blessure van Maximilian Beister. De 23-jarige middenvelder verdraaide na rust, zonder tegenstander in de buurt, zijn knie.

Beister liep de blessure op toen hij een sprint trok in zijn eigen strafschopgebied. Hij kwam ongelukkig op zijn knie terecht, kermde het uit van de pijn en moest in een golfkarretje van het veld worden gehaald.

Hoewel er nog geen definitieve diagnose is, houdt men er bij Hamburger SV rekening mee dat Beister zijn voorste kruisband gescheurd heeft. Als dat het geval is, is hij zes tot negen maanden uitgeschakeld.

Coach Bert van Marwijk deed in de eerste helft van dit seizoen regelmatig een beroep op Beister. De aanvallend ingestelde middenvelder kwam tijdens zestien competitieduels in actie en scoorde vijf keer.