Cambuur klopt Menzo, Heracles en NEC onderuit

8 januari 2014, 18:32   Bijgewerkt: 8 januari 2014, 18:38

NEC heeft woensdag een nederlaag geleden tegen FSV Mainz 05. De Nijmegenaren moesten in het Spaanse Marbella in een oefenduel met 3-2 het hoofd buigen voor de club uit de Duitse Bundesliga.

NEC kwam tegen de nummer negen van Duitsland al na vijf minuten op voorsprong. Ryan Koolwijk benutte een penalty, die volgde na een overtreding op vleugelaanvaller Christoph Hemlein. Kort voor rust zette Motin Mainz weer op gelijke hoogte, maar nog voor de doelwissel kwam de hekkensluiter in de eredivisie opnieuw aan de leiding. Soren Rieks was de doelpuntenmaker na een voorzet van linksachter Kevin Conboy. De ploeg van trainer Anton Janssen, die in de rust tien wissels doorvoerde, koerste in de tweede helft lange tijd op de zege af, maar in de slotfase ging het door twee doelpunten van Malli in de 86e en 88e minuut alsnog mis.

Heracles Almelo leed tegen Eintracht Braunschweig eveneens een nederlaag. De Tukkers gingen tegen de nummer laatst van Duitsland met 1-0 onderuit door een doelpunt van Kratz.

SC Cambuur wist in het Portugese Albufeira wel te winnen. De Friezen waren met 4-1 te sterk voor Lierse SK, dat twaalfde staat in België en geleid wordt door de Nederlander Stanley Menzo.

Martijn Barto was de grote man bij Cambuur en maakte de eerste drie treffers. Op slag van rust had Frédéric Frans Lierse nog op gelijke hoogte gezet, maar in het tweede bedrijf namen de Leeuwardenaren aan de hand van Barto afstand. Jeremy de Graaf zette in blessuretijd de eindstand op het scorebord.

Go Ahead Eagles verloor woensdag achter gesloten deuren van De Graafschap. De Jupiler League-formatie was in Garderen met 3-0 te sterk voor de nummer 10 van de eredivisie.

Nathan Kabasele maakte voor rust twee doelpunten voor de ploeg van interim-trainer Jan Vreman. In de tweede helft bepaalde Anco Jansen de eindstand op 3-0.