West Ham na bekerafgang in de bres voor Allardyce

7 januari 2014, 09:54

West Ham United was afgelopen weekend het lachertje van het Engelse voetbal. De ambitieuze ploeg uit Londen ging in de FA Cup met maar liefst 5-0 onderuit tegen Nottingham Forest, dat een niveau lager speelt. Mede door deze enorme afgang staat de positie van coach Sam Allardyce onder druk, maar de clubleiding heeft nog altijd alle vertrouwen in hem. Dat staat te lezen in een open brief op de website van West Ham.

In de brief zegt de clubleiding volledig achter Allardyce te staan. "Net zoals alle fans van West Ham United, zijn we teleurgesteld en gefrustreerd over de recente resultaten. Het is nooit leuk om uit een bekertoernooi te vliegen en een nederlaag met dergelijke cijfers tegen een tweedeklasser is een enorme klap voor ons allemaal. Onze jongens spelers hebben hun best gedaan, maar de routine van Nottingham Forest gaf de doorslag."

Het bestuur vindt dat er duidelijk aanwijsbare redenen zijn voor de nederlaag tegen Nottingham Forest. "Sam Allardyce stond voor de vrijwel onmogelijke taak om met een selectie van slechts veertien fitte spelers, binnen zes dagen drie cruciale wedstrijden tot een goede einde te brengen. Dat is geen excuus, maar een feit."

"We zijn er van overtuigd dat Sam nog altijd de ambitie heeft om van West Ham een goede Premier League-club te maken", vervolgt de clubleiding. "We hopen dat de blessureboeg voor de komende competitiewedstrijd, tegen Cardiff, wat leger is. Een overwinning kan ons weer uit de degradatiezone helpen. Dat is dit seizoen de realiteit in de Premier League, het gat naar de dertiende plaats is slechts zes punten. Vergis jullie niet, we maken ons wel degelijk zorgen over onze klassering. Maar met de ervaring die we hebben, rekenen we op een goede afloop."

Van de teams in de onderste regionenen van de ranglijst in Engeland, is West Ham de enige die zijn trainer nog niet ontslagen heeft. Alle andere ploegen onderin begonnen dit seizoen met een andere oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen