Bosz baalt van vertrek huurling Kakuta: "Zonde"

7 januari 2014, 09:29

Vitesse-trainer Peter Bosz is niet blij met de terugkeer van Gaël Kakuta naar Chelsea. De 22-jarige Fransman kwam in de eerste helft van dit seizoen twaalf keer in actie voor de Arnhemmers, maar kon zijn rol op het tweede plan niet langer aan en keerde afgelopen week terug naar Engeland.

"We maakten de afspraak dat we in de winter naar de situatie zouden kijken. Dat is gebeurd. Het is zonde, want Gaël had zeker zijn waarde voor Vitesse”, zegt Vitesse-coach Peter Bosz tegen Voetbal International.

“Hij baalde dat hij geen basisplaats had”, vervolgt Bosz. “Maar hij zag ook dat het elftal goed speelde. Hij piekerde en wilde weg. Hij zei: ‘Ik word nu al voor de vijfde keer verhuurd, het wordt tijd dat ik bij een club die mij onder contract heeft staan, vecht voor een basisplaats.’”

Kakuta is niet de enige huurling die terugkeert naar Londen. Ook Sam Hutchinson keerde terug naar Chelsea. “De afspraak was dat Sam een half jaar zou komen. Ook hij had geen basisplaats, maar zijn doel om fit te worden heeft hij wel behaald”, zegt Bosz over hem.

Tegenover het vertrek van het duo staat de komst van Chelsea-huurling Bertrand Traoré (18). De middenvelder werd vorige week gepresenteerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen