Geslepen Juventus wint topper van gefrustreerd Roma

5 januari 2014, 22:44   Bijgewerkt: 5 januari 2014, 22:51

Juventus heeft AS Roma zondag haar eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Roma wou voetballen, maar Juventus toonde zich efficiënt en speelde de wedstrijd professioneel uit. Vlijmscherpe counters en gevaarlijke spelhervattingen zorgden voor een 3-0 eindstand, die de nodige frustraties bij Roma teweeg bracht. De Romeinen eindigden het duel met een negental.

De wedstrijd tussen regerend kampioen Juventus en AS Roma was misschien wel de belangrijkste van het seizoen. Voor Roma was aan- of afhaken, voor Juventus moest de jacht naar de derde Scudetto nog meer vorm krijgen dan het al had. Roma, waarvan de seizoensstart perfect was, zou koploper Juventus bij een overwinning tot op twee punten naderen, terwijl het gat tussen de nummers één twee bij een nederlaag zou oplopen tot acht punten. De belangen kwamen absoluut tot expressie op het veld: het was een geweldige wedstrijd, met zeer hoge intensiteit.

Roma maakte het spel, liet zien dat het technisch zeer vaardig is en over veel creativiteit beschikt. De Romeinen speelden dominant, terwijl Juventus zich terugtrok en met man en macht aan het verdedigen was, om er vervolgens snel uit te komen in de counteraanval.

In de tweede helft kon Roma niet echt meer domineren. Het moest vrij snel de 2-0 incasseren, toen Leonardo Bonucci een vrije trap van Andrea Pirlo bij de tweede paal wist binnen te glijden. Een defensief Juventus probeerde het spel van Roma te ontregelen en dat lukte goed. De Romeinen kwamen nauwelijks door de Turijnse muur heen.

Dit zorgde ervoor dat de frustraties opliepen. Daniele de Rossi kon inrukken na een snoeiharde overtreding op {image[293006][right-half][]}Giorgio Chiellini. Het was de eerste directe rode kaart van Roma van het seizoen. Het duurde slechts een paar seconden of de tweede rode kaart van Roma was ook een feit. Leandro Castan sloeg de bal weg, terwijl twee Juventini de bal vrij voor het inkoppen hadden. Mirko Vucinic wist koelbloedig af te ronden: 3-0.

De wedstrijd was gelopen en de dienstdoende arbiter vond het niet eens nodig om de twee minuten blessuretijd te laten spelen. Zodoende slaat Juventus een belangrijke slag, met acht punten voorsprong en lijken de titelaspiraties van Roma de koelkast in te kunnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen