Portugese voetballegende Eusébio overleden

Portugese voetballegende Eusébio overleden

5 januari 2014 – De wereldberoemde Portugese oud-voetballer Eusébio is op 71-jarige leeftijd overleden. Eusébio wordt gezien als een van de beste voetballers aller tijden en behaalde zijn grootste successen bij Benfica en het Portugese elftal. Hij overleed zondagochtend aan de gevolgen van hartfalen.

Eusébio werd in Mozambique (in 1942 nog een kolonie van Portugal) geboren. Op 19-jarige leeftijd vertrok hij naar Benfica en in hetzelfde jaar kwam hij voor het eerst uit voor de nationale selectie van Portugal. In 1966 werd Eusébio topscorer van het WK, dat uiteindelijk door Engeland werd gewonnen. Eusébio scoorde op het eindtoernooi negen doelpunten.

In totaal won Eusébio met Benfica elf titels, vijf bekers en de Europa Cup I. In 1965 werd hij verkozen tot Europees voetballer van het jaar.  Daarbij was hij in 1968 de eerste winnaar van de Gouden Schoen. In 1973 won hij de prijs opnieuw. In 1978 stopte Eusébio met voetballen, na nog een aantal jaren in de Amerikaanse competitie te hebben gespeeld.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020