Ferencváros rouwt om overlijden speler Adams

31 december 2014, 14:47

Het Hongaarse Ferencváros, waar behoorlijk wat Nederlanders (Jack Tuyp, Mark Otten, Arsenio Valpoort en Julian Jenner) onder contract staan, werd opgeschrikt door het overlijden van speler Akeem Adams (foto, boven). De 22-jarige verdediger werd eind september getroffen door een hartaanval en overleed afgelopen weekend, na lang gevochten te hebben voor zijn leven.

De nationale voetbalbond van Trinidad & Tobago bevestigde maandag dat de negenvoudige international overleden was, waarmee een einde werd gemaakt aan de onduidelijkheid rondom de situatie van Adams. De Hongaarse club meldde namelijk te snel dat de speler in kwestie al overleden was. De nationale voetbalbond rectificeerde dit meteen. Uiteindelijk, nadat de familie eerst nog tegenhield dat de stekker uit de medische apparatuur werd getrokken, kwam Adams wel te overlijden.

Coach Ricardo Moniz, die begin deze maand werd ontslagen bij Ferencváros, is geschrokken van het bericht, zo geeft hij aan tegen De Telegraaf: "Ontzettend triest. Akeem was een ongelofelijke vechter, een enorme voetballiefhebber en een groot talent”.

De Nederlandse zaakwaarnemer Humphry Nijman speelde een belangrijke rol bij de overstap van Adams naar Ferencváros. "Hij had het heel ver kunnen schoppen, als deze horror niet had plaatsgevonden. Afgelopen zomer was hij al bij PSV in beeld”, zo stelt Nijman, die meent dat de regels omtrent hartonderzoek in het voetbal aangescherpt kunnen worden: "Een uitgebreider UEFA-protocol verkleint de kans op dit soort tragedies.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen