Ferencváros meldt onterecht dood eigen speler

Ferencváros meldt onterecht dood eigen speler

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 december 2013 – Er is maandag veel onduidelijkheid ontstaan rond de gezondheid van Akeem Adams. De 22-jarige verdediger kreeg eind september een hartaanval en vecht sindsdien voor zijn leven. Het Hongaarse Ferencváros, de werkgever van Adams, meldt via de officiële kanalen dat de speler is overleden. Dat bericht is volgens de nationale voetbalbond van Trinidad & Tobago, waarvoor Adams international is, echter onjuist.

Adams werd eind september getroffen door een zware hartaanval. Vanwege complicaties moest zijn linkerbeen worden geamputeerd. De mandekker was inmiddels aan de beterende hand, maar zou afgelopen weekend een beroerte hebben gekregen, wat hem fataal geworden zou zijn volgens berichten in Hongarije. Artsen zouden Adams klinisch dood hebben verklaard en daarom de stekker uit de medische apparatuur, die hem in leven houdt, hebben willen trekken. De familie van Adams heeft dat - in tegenstelling tot eerdere berichten - tegengehouden, zo meldt de nationale voetbalbond van Trinidad & Tobago in een statement.

De Nederlander Ricardo Moniz was dit jaar enige tijd hoofdtrainer van Ferencváros, maar kreeg dit najaar zijn congé. Hij werd door het bestuur verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten, die volgens de oefenmeester mede werden veroorzaakt door de situatie rond Adams. "Vanaf dat moment is Ferencváros in een dip beland. Sommige van mijn spelers konden wekenlang niet slapen; begrijpelijk", zei Moniz begin december tegen Voetbal International.

gerelateerd