Arbitrage zit Liverpool ook op Stamford Bridge dwars

29 december 2013, 19:08

De eerste helft van het seizoen, die voor de club lange tijd zo glorieus verliep, is voor Liverpool toch nog in mineur geëindigd. Na de nederlaag tegen Manchester City, drie dagen geleden, ging de ploeg van coach Brendan Rodgers ook op bezoek bij Chelsea onderuit. Op Stamford Bridge werd het 2-1.

De wedstrijd tegen Chelsea vertoonde voor Liverpool opvallend veel parallellen met de wedstrijd op Boxing Day tegen Man City. In beide duels kwam Liverpool op voorsprong en was het voetballend zeker niet de mindere, maar bleef het wel met lege handen. En, ongetwijfeld tot frustratie van de Liverpool-fans, in beide duels vielen enkele cruciale beslissingen van de arbitrage zeker niet in het voordeel van de Reds uit. Tegen Manchester City werd een zuiver doelpunt van Raheem Sterling afgekeurd wegens buitenspel en verzuimde arbiter Lee Mason een strafschop te geven aan Luis Suarez, tegen Chelsea was Howard Webb de boeman. Ook hij legde de bal tot tweemaal niet op de strafschopstip, terwijl Liverpool toch echt minimaal één penalty verdiend had. In de slotfase liet Webb een bizarre actie van Samuel Eto'o, die Suarez op de rand van de 'zestien' met een heupzwaai vloerde, echter onbestraft. Ook voor een duel tussen John Terry en diezelfde Suarez, ruim twintig minuten eerder, floot de ervaren leidsman niet.

Diezelfde Eto'o werd uiteindelijk de matchwinner. Zijn doelpunt vlak voor rust bleek voor Chelsea voldoende voor de winst. De Kameroener tikte, op aangeven van Oscar, van dichtbij binnen. Vlak daarvoor, in een fase waarin Chelsea goed speelde, had Eden Hazard voor de gelijkmaker gezorgd. Martin Skrtel had de score al na vijf minuten geopend voor de bezoekers, de Slowaak werkte een vrije trap van dichtbij tegen de touwen.

Na de 2-1 van Eto'o bleven doelpunten uit, ook omdat Webb dus verzuimde om de bal op de stip te leggen. Liverpool liep hierdoor tegen zijn tweede nederlaag op rij aan en hoewel het aan het begin van deze week nog koploper was, sluit het 2013 nu toch buiten de top-vier af. Het staat vijfde, zes punten achter koploper Arsenal. Chelsea begint het nieuwe kalenderjaar als nummer drie van de ranglijst, op twee punten van de koppositie.

Tottenham Hotspur won in zijn laatste competitiewedstrijd van het jaar met 3-0 van Stoke City. Roberto Soldado opende vanaf elf meter de score, daarna pikten ook Moussa Dembélé en Aaron Lennon hun goal mee. Bij Stoke City stond voormalig PSV'er Erik Pieters in de basis, Christian Eriksen had een basisplaats bij de Spurs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen