Sneijder legt basis voor simpele zege Galatasaray

28 december 2013, 19:58

Galatasaray heeft zaterdag na een sterke eerste helft drie punten gepakt in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Erciyesspor. Wesley Sneijder opende al in de tweede minuut de score, waarna de landskampioen uitliep naar een 1-3 overwinning.

Sneijder passeerde Erciyesspor-keeper Bojan Jorgacevic al vroeg met een schot in de verre hoek. De Nederlandse spelmaker werd vanaf de rechterflank bediend door Felipe Melo en kreeg de bal voor de voeten nadat een Erciyesspor-verdediger mis kopte.

Burak Yilmaz verdubbelde in de dertiende minuut de voorsprong met een doeltreffende kopbal. Eveneens met het hoofd tekende Felipe Melo in de 34ste minuut voor de 0-3. De Braziliaan was trefzeker na een verre uittrap van doelman Fernando Muslera. Yasin Öztekin deed in de 54ste minuut iets terug namens Erciyesspor, maar een echte comeback bleef uit.

Galatasaray neemt door de zege de tweede plaats in de Super Lig over van Kasimpasa SK, dat vrijdag onderuit ging tegen Akhisar Belediyespor. Galatasaray heeft vijf punten achterstand op koploper Fenerbahçe, dat zondag bovendien nog in actie komt. De werkgever van Dirk Kuyt treedt dan in eigen huis aan tegen laagvlieger Kayserispor.