Schalke huurt Kirchhoff tot medio 2015 van Bayern

27 december 2013, 11:38

De tijdelijke overstap van Bayern München-verdediger Jan Kirchhoff naar Schalke 04 is rond. Beide clubs bevestigen vrijdag dat de voormalig jeugdinternational de komende anderhalf jaar op huurbasis in Gelsenkirchen speelt. Bayern heeft wel bedongen dat het Kirchhoff voortijdig terug kan halen.

Bayern nam de 23-jarige Kirchhoff afgelopen zomer over van FSV Mainz 05. De Zuid-Duitse club hoefde geen transfersom te betalen, want het contract van Kirchhoff bij Mainz liep af. Omdat hij in München het afgelopen half jaar nauwelijks aan spelen toekwam, besloot Bayern in te stemmen met een verhuur. Bij Schalke wordt hij met open armen ontvangen, want door zware blessures van Marco Höger en Dennis Aogo zit coach Jens Keller niet ruim in zijn verdedigers. Naar verluidt zaten ook 1.FC Nürnberg en Eintracht Frankfurt achter Kirchhoff aan.

Kirchhoff was jaren een vaste waarde in Jong Duitsland en behoorde tot de selectie voor het EK onder 21 van afgelopen zomer in Israël. Dat toernooi moest hij wegens een blessure echter laten schieten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen