Fraaie goals Eriksen en Assaidi niet genoeg

26 december 2013, 17:57   Bijgewerkt: 26 december 2013, 18:33

Christian Eriksen en Oussama Assaidi scoorden donderdag, Boxing Day, op fraaie wijze voor respectievelijk Tottenham Hotspur en Stoke City. Genoeg voor een overwinning was dat echter niet. The Spurs speelden thuis met 1-1 gelijk tegen West Bronwich Albion, terwijl Stoke City zelfs met 5-1 op de broek kreeg bij Newcastle United.

Assaidi zette Stoke City na een half uur op voorsprong op visite bij Newcastle. De vleugelspeler sneed op de voor hem bekende wijze naar binnen vanaf de linkerflank en haalde vervolgens doeltreffend uit (0-1). Maar daarna gaf Stoke City het helemaal weg. Glenn Whelan (twee keer geel) en Marc Wilson (direct) kregen nog voor de pauze rood.

Laatstgenoemde veroorzaakte met zijn overtreding ook nog een strafschop, maar die werd gemist door Loic Remy. Een minuut later kwam de Fransman alsnog op het scoreformulier, waardoor het 1-1 was bij rust. In de tweede helft nam Newcastle ruim afstand van de bezoekers uit Stoke-on-Trent. Yoan Gouffran, Remy, Yohan Cabaye en Papiss Cissé (penalty) scoorden (5-1). Bij Newcastle hadden Tim Krul en Vurnon Anita een basisplaats. De laatste werd in de rust gewisseld. Bij Stoke City verscheen Erik Pieters aan de aftrap.

Met een schitterende vrije trap, via de onderkant van de lat, pegelde Christian Eriksen Tottenham Hotspur in de 36ste minuut op voorsprong in de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion. Lang hield de 1-0 echter geen stand; voormalig NEC'er Jonas Olsson herstelde twee minuten later het evenwicht. Daarmee was tevens de eindstand bepaald.

Newcastle klimt door de overtuigende zege naar de zesde plaats. Het heeft 33 punten, nog maar één minder dan nummer vijf Everton. Dat team ging verrassend onderuit tegen laagvlieger Sunderland (0-1). Tottenham had ook op één punt van Everton kunnen komen, maar blijft door de remise steken op de zevende plaats. Die delen de Londenaren met Manchester United, dat eerder op de dag op bezoek bij Hull City een 2-0 achterstand omboog in een 3-2 overwinning. Stoke City staat tiende met 21 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen