Arsenal en Chelsea stellen teleur in topper

23 december 2013, 22:58   Bijgewerkt: 23 december 2013, 23:06

Arsenal en Chelsea hebben maandag na een weinig verhullende wedstrijd de punten gedeeld. De beste mogelijkheden waren voor Chelsea, het balbezit was voor Arsenal. Gescoord werd er niet: 0-0.

Veel viel er niet te genieten in de vooraf zo veelbesproken Engelse topper. Chelsea-doelman Petr Cech haalde de rust zonder überhaupt in actie te hoeven komen, terwijl ook zijn collega Wojciech Szczesny zich nauwelijks in het zweet hoefde te werken. Frank Lampard kwam na een half uur nog het dichtst bij een treffer. De routinier nam de bal na een knappe pass van Eden Hazard ineens op de slof, maar raakte de onderkant van de lat. Het bleef daardoor bij 0-0.

Chelsea-middenvelder John Obi Mikel mocht overigens blij zijn dat hij de rust haalde. De Nigeriaan pleegde een gruwelijke aanslag op de benen van Mikel Arteta, maar kwam er zonder kaart vanaf.

In de tweede helft veranderde er aanvankelijk maar weinig aan het spelbeeld. Arsenal speelde de bal wat rond, maar kwam eigenlijk niet tot een kans. Chelsea deed het niet veel beter, al loste de ploeg nog wel af en toe een schot van afstand.

Pas in het laatste half uur kwam er iets meer leven in de brouwerij en Arsenal werd zowaar een aantal maal gevaarlijk. Chelsea-coach José Mourinho besloot daarop dat hij het wel welletjes vond en koesterde het punt en zijn ongeslagen status tegen Arsenal. De Portugees haalde zijn voltallige aanval naar de kant en zag de wedstrijd dood bloeden.

Door de remise in het Emirates Stadium verlengt Liverpool haar verblijf op de eerste plek van de ranglijst. Wel krijgen de Reds daar gezelschap van Arsenal. Beide ploegen hebben na 18 wedstrijden 36 punten. Manchester City volgt op één punt, Chelsea en Everton staan daar weer een punt achter.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen