Dost genoemd bij Vitesse: "Belangrijkste is dat ik speel"

23 december 2013, 07:57

Bas Dost speelt na de winterstop mogelijk weer in de Eredivisie. De topscorer van het seizoen 2011/2012 komt bij zijn club VfL Wolfsburg weinig aan spelen toe en staat in de belangstelling van Vitesse, meldt AD Sportwereld. De ploeg uit Arnhem is voor de tweede seizoenshelft op zoek naar een spits.

Mike Havenaar is, na het vertrek van Jonathan Reis, de enige echte spits in de Vitesse-selectie. Als hij ontbreekt, zoals nu het geval is door een schorsing, heeft coach Peter Bosz direct een probleem. Dost zou de oplossing voor dat probleem kunnen zijn en hoewel de spits het liefst wil slagen in Wolfsburg, wijst hij een vertrek niet op voorhand af. "Ik wil hier wel slagen, maar het belangrijkste is dat ik speel", zegt hij in de krant. "Ik kan hier wel mijn contract uitdienen, maar als ik steeds maar twaalf minuten mag meedoen, is het de vraag of ik dat wil."

Als invaller maakte Dost zondag de gelijkmaker in de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. "Ik ben natuurlijk blij dat ik gescoord heb, maar ook geïrriteerd over het feit dat ik vandaag maar weer twaalf minuten heb gespeeld. Als je met 2-1 achter staat, moet je mij in mijn ogen direct brengen", zegt de 24-jarige spits.

In het verleden speelde Dost in Nederland voor FC Emmen, Heracles Almelo en sc Heerenveen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen