Waterman verslaat Kuyt, assist Sneijder leidt zege in

22 december 2013, 18:10   Bijgewerkt: 22 december 2013, 21:03

Keeper Boy Waterman heeft zondag met Karabükspor voor een verrassing gezorgd in de Turkse Super Lig. De middenmoter boekte een 2-1 thuiszege op Fenerbahçe en bracht de fiere koploper daarmee de tweede nederlaag van het seizoen toe.

Joseph Akpala zette Karabükspor in de dertiende minuut op voorsprong. Die tik wist Fenerbahçe nog te boven te komen; Emmanuel Emenike maakte vijf minuten voor rust gelijk. In de tweede helft ging de topclub uit Istanbul alsnog onderuit. Ilhan Parlak benutte in de 69ste minuut een penalty, toegekend vanwege een handsbal van Caner Erkin. Dirk Kuyt, die de hele wedstrijd speelde bij Fenerbahçe, slaagde er niet in landgenoot Waterman te passeren. Derhalve bleef het 2-1.

Fenerbahçe gaat nog wel onbedreigd aan de leiding, met 38 punten uit zestien wedstrijden. De voorsprong op nummer twee Kasimpasa SK bedraagt zeven punten. De werkgever van Ryan Donk en Ryan Babel speelde vrijdag 0-0 tegen Rizespor. Galatasaray bezet met dertig punten de derde plaats. De landskampioen, met Wesley Sneijder in de basis, won thuis met 2-1 van Trabzonspor.

Burak Yilmaz was met twee goals de matchwinner. De spits opende in de zestigste minuut op aangeven van Sneijder de score. Olcan Adin herstelde zes minuten later het evenwicht namens Trabzonspor, maar Yilmaz schoot Galatasaray kort daarna naar de winst (2-1). Sneijder werd vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald door coach Roberto Mancini. Trabzonspor-speler Gustavo Colman had zeven minuten eerder rood gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen