FC Groningen neemt in eigen huis wraak op NEC

Ger
22 december 2013, 16:24

FC Groningen heeft zich na de verloren bekerwedstrijd van afgelopen donderdag tegen NEC meteen gerevancheerd. In de Euroborg won het vrij eenvoudig met 5-2 van de bezoekers uit Nijmegen. Michael de Leeuw maakte een hattrick, waaronder een weergaloze hakbal vanuit de lucht.

De thuisploeg had natuurlijk iets goed te maken voor de neus van de eigen aanhang. Die wraak kwam al snel: binnen een halfuur stond er 3-0 op het scorebord. De openingstreffer kwam van de schoen van De Leeuw na een klein kwartier. De diepste man bij FC Groningen maakte een behendige en vooral verrassende beweging om zijn directe tegenstander op het verkeerde been te zetten, waarna hij de bal laag in het net schoot. NEC begon nog redelijk, maar leek het daarna een beetje kwijt te zijn.

Bij zo’n voorsprong ben je als kijker of supporter bang dat de tweede helft tegen gaat vallen. Niets was minder waar, want De Leeuw maakte binnen tien minuten zijn tweede doelpunt op een weergaloze manier. Stefano Magnasco gaf de bal voor vanaf rechts, waarna de spits via een hakbal vanuit de lucht de Euroborg liet ontploffen. Rafael van der Vaart scoorde ooit tegen Feyenoord via de hak, maar de goal van Michael de Leeuw was eigenlijk nog een tikkeltje mooier. Bij een 4-0 stand, vroeg in de tweede helft, leek het toch echt gedaan met de tegenstander.

Maar NEC toonde veerkracht en tien minuten later stond het ineens 4-2. Twee kleine kansen werden effectief benut. Eerst mocht Christoph Hemlein in alle vrijheid laag inschieten, en even later pegelde aanvaller Jahanbakhsh de bal overtuigend in de verre hoek achter doelman Marco Bizot. Met nog een halfuur op de klok viel er dus nog wat te halen voor de Nijmegenaren. Die droom viel een paar minuten later echter al in duigen toen De Leeuw zijn derde van de middag simpel kon binnentikken in een rebound.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen