De Jonge: "We zullen vol aan de bak moeten"

20 december 2013, 17:45

Heracles Almelo kwam er midweeks bekaaid vanaf, toen Feyenoord na strafschoppen verder wist te bekeren in Almelo. Zaterdagavond (19.45 uur) wil de ploeg van trainer Jan de Jonge zich herpakken, in de thuiswedstrijd tegen koploper Vitesse.

De Heraclieden kennen in aanloop naar het duel met de Arnhemmers behoorlijk wat fysieke problemen. Aleksei Kangaskolkka, Dario Vujicevic (beiden voet), Matthew Amoah (hamstring), Milano Koenders (knie) en Edwin Gyasi (niet wedstrijdfit) zijn niet inzetbaar. Tegenover de geblesseerde spelers staat de terugkeer van Oussama Tannane, die het duel met Feyenoord moest missen vanwege ziekte.

Hoewel de ploeg uit Almelo een fikse kater overhield aan de bekeruitschakeling, denkt Heracles-coach De Jonge dat zijn ploeg voldoende hersteld is: “De groep lijkt er goed voor te staan, twee dagen na de wedstrijd tegen Feyenoord. Al zijn er natuurlijk altijd wel wat kleine pijntjes. Na een wedstrijd staat er altijd 48 uur voor het herstel, daarna wordt het snel beter”, aldus de trainer op de officiële website van de Heraclieden.

De Jong is content met de groei van zijn ploeg en hoopt dat dit tegen Vitesse in punten zal resulteren: “Ik ben blij met de ontwikkeling van het team, maar we moeten soms daadkrachtiger zijn. Vitesse is een hele goede ploeg die van het voetbal uitgaat en ze hebben individueel ontzettend veel kwaliteit. We zullen vol aan de bak moeten. Iedereen heeft in elk geval ontzettend veel zin in de wedstrijd.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen