"El Ghanassy moet van speelvogel naar ernstige prof"

20 december 2013, 11:41

Na een prima half jaar bij sc Heerenveen keerde Yassine El Ghanassy afgelopen zomer terug bij AA Gent, dat hem verhuurd had aan de Friezen. Zijn draai heeft de 23-jarige aanvaller echter nog altijd niet gevonden bij de Belgische club. Toen hij woensdag gewisseld werd in de bekerwedstrijd tegen Kortrijk, botvierde hij zijn frustraties op een waterfles en nam hij mokkend plaats in de dug-out. Het leverde hem een hels fluitconcert van de Gentse supporters op.

Ivan de Witte, de voorzitter van AA Gent, maakt zich ernstige zorgen over de aanvaller. Zijn gedrag past niet bij een profvoetballer, stelt hij in Het Nieuwsblad. "We mogen Yassine nu niet aanvallen en je mag dit ­beschouwen als een oproep naar de supporters toe. We hebben een goed contact, hij is echt een goeie gast. Maar hij komt nu op een keerpunt: de omslag van speelvogel naar ernstige prof", zegt de voorzitter, die zelf psycholoog is.

"De een heeft daarvoor meer tijd nodig dan de ander. Maar ik steek het niet weg: we zullen hem daarbij moeten ­helpen", vervolgt de preses van de Belgische club. Hij doelt daarmee op bijvoorbeeld sociale begeleiding of een mental coach. "We denken in elk geval in die richting. Hij moet er ook voor openstaan, natuurlijk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen