De Leeuw: "Moet er daar eentje van maken"

20 december 2013, 08:30

Kansen kreeg FC Groningen voldoende in de bekerwedstrijd tegen NEC, maar een doelpunt bleef uit. Dat mocht vooral aanvaller Michael de Leeuw zich aanrekenen, hij liet een aantal grote mogelijkheden op een treffer liggen. Hij baalt dan ook als een stekker van de 0-1 bekernederlaag tegen de Nijmegenaren.

"Het was zeker onnodig", zegt De Leeuw op de website van FC Groningen over de nederlaag. "Het voetbal was wellicht niet top, maar als je zoveel goede kansen creëert, moet je minimaal twee goals maken. Het feit dat we die kansen krijgen, is natuurlijk goed, maar dan moet je ze wel afmaken. Als je niet scoort, win je niet."

"Ik krijg drie grote kansen en daar moet ik er eentje van maken", steekt de aanvaller de hand in eigen boezem. "Natuurlijk pakt de keeper een paar goede ballen, maar dat mag geen excuus zijn. Ik denk dat we zeker meer hadden verdiend en omdat verlies direct uitschakeling in het bekertoernooi betekent, is dat extra zuur."

Collega-spits Género Zeefuik maakte als invaller zijn rentree, nadat hij lang uit de roulatie geweest was met een hamstringblessure."Ik ben er lang uit geweest dus het is fijn om weer terug te zijn, maar de teleurstelling van het verlies weegt op dit moment zwaarder", zegt de aanvaller. "Mijn doel is altijd geweest om de laatste wedstrijd voor de winterstop te halen. De trainer kwam deze week naar me toe met de vraag hoe ik me voelde en dat ik er rekening mee moest houden dat ik weer bij de wedstrijdselectie zou zitten. Als ik me niet goed genoeg had gevoeld, had ik dat ook gezegd. Het heeft geen zin om weer een scheur op te lopen en er lang uit te zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen