Roda knikkert Vitesse met fraaie treffers uit de beker

18 december 2013, 21:51

Roda JC Kerkrade heeft zich woensdagavond ten koste van Vitesse geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. In het Parkstad Limburg Stadion wist de ploeg uit Kerkrade, waar trainer Ruud Brood afgelopen zondag ontslagen werd, verdiend te winnen van Vitesse. Schitterende volleys van Guus Hupperts en Marc Höcher leidden de 3-1 zege van de Limburgers in.

In Kerkrade moest Vitesse duidelijk het onderspit delven tegen een gretig Roda, dat een mindere week, met een nederlaag in Nijmegen (4-3) en het ontslag van coach Brood, op positieve wijze wist af te sluiten. Hupperts vervulde wederom een glansrol bij de ploeg uit Kerkrade. De 21-jarige aanvaller wist het net twee keer te vinden, wat in het vorige bekerduel tegen PSV (1-3) ook al het geval was.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Roda er alles aan deed om het Vitesse zo lastig mogelijk te maken. De Arnhemmers leken onder de indruk, creëerden nauwelijks kansen en leverden de bal steeds snel in bij Roda. Tot een tegentreffer leidde het niet, waardoor er eigenlijk niet zoveel aan de hand was voor Vitesse. Het kreeg zelfs nog enkele kansen voor het rustsignaal.

Na rust ging Roda weer verder met waar het in de beginfase mee bezig was. Dit resulteerde in een mooie openingstreffer van Hupperts. Een afgeslagen bal werd in één keer op de slof genomen door de aanvaller: 1-0. Vitesse reageerde goed op deze domper. Giorgi Chanturia, die de geschorste Mike Havenaar in de basis verving, leverde een assist op Patrick van Aanholt, die zijn diagonale schuiver via de paal in de lange hoek zag gaan.

Na de Arnhemse gelijkmaker was Roda weer aan zet. Invaller Höcher, die nog geen minuut in het veld stond, schoot de thuisploeg op fenomenale wijze weer op voorsprong. Aan deze treffer ging een prima voorzet van Henk Dijkhuizen vooraf. De rechtsachter profiteerde van een mislukte trap van doelman Piet Velthuizen. Dezelfde doelman ging in de slotfase mee naar voren, waar Hupperts wel raad mee wist in de counter: 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen