NEC-coach Janssen: "Kunnen het jaar prima afsluiten"

18 december 2013, 14:39

Een loodzwaar jaar, waarin de ploeg tussen 22 februari en 25 oktober niet één wedstrijd won, kan voor NEC toch nog goed eindigen. De ploeg kan de komende dagen de kwartfinale van de KNVB Beker bereiken én de laatste plaats in de Eredivisie verlaten. Dan moet het twee keer winnen van dezelfde tegenstander, FC Groningen. Beide teams staan donderdag, in Euroborg, voor de eerste keer tegenover elkaar.

"Met twee keer Groningen-uit is het besef er dat we het jaar prima kunnen afsluiten", zegt coach Anton Janssen bij Omroep Gelderland. "Uit de bekerwedstrijd willen we een positief gevoel halen voor zondag."

De coach, eerder dit seizoen aangesteld als opvolger van Alex Pastoor, ziet een stijgende lijn bij zijn ploeg. NEC kiest, ondanks de problematische situatie op de ranglijst, voor de aanval. "Dat doen we al drie wedstrijden en ik zie duidelijk een opgaande lijn. We streven naar meer vastigheid en die is er ook. Het gaat beter, maar we gaan zeker niet achterover leunen. Of ik ook versterkingen wil in de winterstop? We gaan kijken wat er nodig is."

In de bekerwedstrijd tegen FC Groningen mist Janssen centrumverdediger Victor Palsson, die last heeft van zijn knie en grieperig is. Ook Jordy Tutuarima en Jakob Jantscher zijn ziek, Tobias Haitz en Marcel Stutter kampen met blessures. Bovendien ontbreekt Pavel Cmovs, hij werd onlangs tijdelijk uit de selectie gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen