Sunderland verrast Chelsea, ManCity wint wel

17 december 2013, 23:31   Bijgewerkt: 18 december 2013, 00:12

Het doek voor Chelsea is gevallen in de Engelse League Cup. De ploeg van coach José Mourinho ging dinsdag in de kwartfinale verrassend onderuit tegen Sunderland, hekkensluiter in de Premier League. De Londenaren verloren na verlenging met 2-1.

Lang leek er niets aan de hand voor Chelsea op visite bij Sunderland. De bezoekers hadden het betere van het spel en kwamen vlak na rust op voorsprong. Dat gebeurde weliswaar met een gelukje, door een eigen doelpunt van Lee Cattermole.

Fabio Borini bracht Sunderland vlak voor tijd echter op gelijke hoogte, nadat Chelsea verzuimde 0-2 te maken. De thuisclub nam vervolgens in de verlenging de overhand en dat drukte Sung-Yueng Ki in de 119e minuut uit in de score (2-1).

Manchester City won met 1-3 bij tweedeklasser Leicester City. Binnen 53 minuten stonden The Citizens al met 0-3 voor. Dat was te danken aan treffers van Edin Dzeko (2) en Aleksandar Kolarov. Lloyd Dyer deed in de 77ste minuut iets terug namens Leicester City, maar daar bleef het bij.